Peper 1

In vergelijking met de affaire-Clinton kunnen wij er trots op zijn dat leugens in combinatie met machtspolitiek hier wel tot consequenties leiden. Het valt mij dan ook van de doorgaans nuchtere premier Kok tegen, dat hij zich in bochten wringt om de goede intenties van Peper te verdedigen. Dit lijkt meer een wanhopige verdediging van de curieuze ontslagvorm: `met de hoogste eer'. Het declareren van kosten voor Pepers kinderen is nooit te verdedigen, maar ook de stelling dat hij 24 uur per dag burgemeester was met alle kosten van dien, is onverdedigbaar. Veel ondernemers zijn 24 uur per dag oproepbaar voor hun bedrijf, maar mogen ook niet alle privékosten als ondernemingskosten boeken. Toch gun ik Peper zijn wachtgeld van harte. Vooral als hij er de onterechte declaraties mee terugbetaalt.