NBM brak beursregels

Bouwbedrijf NBM-Amstelland heeft in augustus vorig jaar koersgevoelige informatie achtergehouden en daarmee het fondsenreglement overtreden. Dat heeft de Amsterdamse effectenbeurs (AEX) vanmorgen bekendgemaakt. De beurs treft geen maatregelen tegen NBM-Amstelland.

Een kleine maand later, op 2 september 1999, publiceerde NBM een winstdaling over de eerste helft van 1999 met 43 procent, onder meer door tegenvallers op bouwprojecten en lagere resultaten bij NBM Rail en projectontwikkeling in Duitsland. Daarnaast kampte het bedrijf met gestegen kosten wegens een aanzienlijke reorganisatievoorziening. Bij de presentatie van de jaarcijfers op 31 maart 1999 sprak het bedrijf nog de verwachting uit dat de omzet en de winst in 1999 zouden toenemen. Tevens zou de winst per aandeel stijgen.

Volgens de AEX had NBM, dat al op 9 augustus over de halfjaarcijfers beschikte, meteen een winstwaarschuwing moeten uitsturen, omdat de tegenvallende resultaten, in combinatie met de gunstige prognoses als koersgevoelige informatie dienden te worden beschouwd.