Kale Beckham uitblinker United

De meeste ophef was er afgelopen week in het Engelse voetbal over het kapsel van David Beckham. Het tieneridool van Manchester United had zich kaal laten scheren. Hij had er genoeg van dat iedereen hem na-aapte. ,,Ik zag overal mijn eigen kapsel'', zei Beckham.

Met zijn nieuwe uiterlijk speelde de international zaterdag een uitstekende wedstrijd tegen Leicester City. United won met 2-0 en Beckham maakte na een half uur het eerste doelpunt. Hij schoot een vrije trap fraai in. Beckham bleef na zijn score roerloos met de armen en benen wijd staan. Dat was hét moment om hem te fotograferen. Het was pas Beckhams derde treffer van het seizoen.

Door de zege in Leicester blijft koploper Manchester United vier punten voor op Leeds United. Leeds won gisteren probleemloos met 4-1 van Wimbledon. ,,Ik ben er trots op dat we met deze jonge ploeg negen wedstrijden voor het einde op de tweede plaats staan'', zei Leeds-manager David O'Leary. De overige ploegen lijken inmiddels kansloos. Liverpool, dat met 2-0 bij Derby County won, staat derde op elf punten. Arsenal, winnaar in de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur (2-1), en Chelsea (0-0 tegen West Ham) volgen pas op dertien punten.

Celtic won in Schotland de League Cup. De nummer twee in de competitie versloeg gisteren in de finale Aberdeen met 2-0. Tommy Johnson en Vidar Riseth tekenden voor de treffers.