Doodstraf geëist tegen Sharif

De openbare aanklager in de Pakistaanse stad Karachi heeft vanochtend de doodstraf geëist tegen oud-premier Nawaz Sharif, die in oktober vorig jaar werd afgezet bij een militaire staatsgreep. Sharif staat terecht voor een anti-terreurrechtbank in Karachi omdat hij op 12 oktober vorig jaar zou hebben geprobeerd een toestel van Pakistan International Airlines te laten verongelukken door het de landing in Karachi te verbieden. Het burgervliegtuig vervoerde, naast tweehonderd passagiers, ook generaal Pervez Musharraf, die diezelfde ochtend was ontslagen als legerchef. Nadat het PIA-toestel alsnog veilig was geland, nam Musharraf de macht over in Pakistan. Vanochtend begon de aanklager aan zijn slotpleidooi in de zaak. Sharif wordt onder meer beschuldigd van vliegtuigkaping, terrorisme en poging tot moord.