Claus voor behandeling opgenomen in Duitsland

Prins Claus is vandaag voor enkele dagen opgenomen in het Allgemeines Krankenhaus Barmbek in Hamburg. Hij wordt daar onderzocht omdat hij nog steeds hinder ondervindt van de bestraling die hij tussen augustus en september 1998 heeft ondergaan in de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam.

Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanochtend bekendgemaakt. Prins Claus werd in juni 1998 in het Allgemeines Krankenhaus Barmbek in Hamburg geopereerd door de uroloog R. Tauber nadat bij hem prostaatkanker was geconstateerd. De prins herstelde goed van deze operatie en mocht na enkele weken weer naar huis.

In augustus en september werd hij in de Daniel den Hoedkliniek bestraald, dit was een `nabehandeling' van de operatie in juni. Volgens hoofddirecteur Brouwers heeft professor Tauber gezegd dat de huidige klachten van Claus ,,geen reden tot ongerustheid'' geven. Maar de prins ,,voelt zich niet lekker'' en hij wil dat wordt uitgezocht hoe dat komt, aldus Brouwers. Begin deze maand haakte Claus tijdens het bezoek van de Franse president, Chirac, na de ontvangst op het vliegveld Valkenburg af omdat hij zich onwel voelde. Kort daarna heeft hij een voorgenomen reis naar Vietnam afgezegd om dezelfde reden.