WAO

Verpletterend is de overeenkomst van mijn verhaal met één van de geïnterviewde vrouwen over haar ervaringen met de WAO (Z 26 febr.), inclusief de pluimveeslachterij. Ik ben blij te voelen dat ik niet de enige ben en het is pijnlijk om te zien dat ik niet de enige ben. Aan de ene kant worden duizenden guldens uitgegeven om nieuwe werknemers de gezondheidszorg binnen te halen. Aan de andere kant wordt er amper iets gedaan om `gestruikelde' werknemers weer op de been te helpen. Zo verliest men in de gezondheidszorg duizenden goede krachten. Met dit artikel zorgt uw krant ervoor dat wij stoffige dossiernummers uit de verstikkende kelders van WAO een gezicht krijgen en weer adem kunnen halen. Het is voor mij een steun in de rug weer op te staan en verder te gaan op de moeizame weg naar reïntegratie.