Theatertournee Adèle Bloemendaal afgelast

De theatertournee van Adèle Bloemendaal gaat definitief niet verder. Dinsdag werd ze onwel tijdens opnamen voor het tv-programma Sesamstraat en woensdagavond moest zij haar solovoorstelling Portret al na het eerste lied beëindigen. De artieste is getroffen door een licht herseninfarct. Sindsdien ligt ze in het ziekenhuis.

Gistermiddag is ook de rest van de tournee, die nog tot eind april zou voortduren, afgelast. ,,Volgens de arts is er een kleine kans op herstel over een week of drie,'' aldus impresario Diederik Hummelinck, ,,maar een garantie valt niet geven. Onder die omstandigheden is het beter er voor dit seizoen mee te stoppen.''

Adèle Bloemendaal (67) wilde het woensdag, in De Metropole in Almere, niet bij voorbaat laten afweten omdat het een inhaalvoorstelling betrof voor een eerder wegens griep afgelast optreden. Tijdens het eerste lied bleek echter al dat ze moeilijk uit haar woorden kwam.

Toen het doek was gezakt, moest de directeur van De Metropole tekst en uitleg komen geven, want in de zaal bestond het vermoeden dat de cabaretière wegens dronkenschap was geveld.

Voor volgend seizoen staat een tournee met de toneeldialoog De vedette op het programma, een tekst van Dolf Iphraïm, speciaal geschreven voor Adèle Bloemendaal en haar vroegere muzikaal leider Martin van Dijk. Het impresariaat Hummelinck & Stuurman kan nog niet overzien of die voorstelling zal doorgaan. ,,Daar wil ik nu nog even niet aan denken'', zegt Hummelinck.