Selectie Radio

Vroege vogels. Over o.a. Greenpeace als grootaandeelhouder van Shell; Hans Muilerman van de Stichting Natuur en Milieu over het omstreden onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat en rivierwatermanagement. Jacomijn Prinsen vertelt over de periscoopspin. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van de oud-VARA-man Gabri de Wagt een gesprek met Paul van de Laar over de geschiedenis van Rotterdam en de rol van de burgemeesters. Verder hoogleraar kerkgeschiedenis Peter Nissen over de geschiedenis en toekomst van het Nederlandse kloosterleven en in het tweede uur het levensverhaal van de vijfenzeventigjarige Fernanda van Hamersveld-Kapteijn. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Live vanuit De Balie in Amsterdam met een discussie over hoe artsen over vrouwenbesnijdenis en hun beroepsgeheim denken. Verder een gesprek met juriste Sarah van Walsem die promoveert op haar onderzoek naar de effecten van het vreemdelingenbeleid bij in Nederland gevestigde etnische minderheden. Ook aanwezig schrijfster Carolijn Visser. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Milieuminister Jan Pronk praat vanaf de Wereld Water Conferentie in Den Haag over de affaire-Peper, het politiek belang van de waterconferentie en financiële meevallers. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn de schrijvers Cees Nooteboom en Carolijn Visser. Tevens een optreden van de winnaar van het Concours de la Chanson Fernand Huard. Radio 2, 16.02-18.00u.

Ophef & vertier. Onder andere een gesprek met regisseuse Mette Bouhuijs over de voorstelling De Tweeling, naar de roman van Tessa de Loo; schrijver Thomas van Aalten over zijn debuutroman Sneeuwbeeld en beeldend kunstenares Hannah van Bart, winnares van de Philip Morrisprijs 1998, die in galerie De Praktijk in Amsterdam exposeert. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.