Selectie Radio

Tema. Hoofdthema van de uitzending gaat over de regelingen met betrekking tot de AOW en de mogelijkheden tot flexibele pensionering. Radio 5, 14.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met oud-politicus en -ambassadeur mr. D. van Agt. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Over de `onderwereld' van Franse kunstenaar Jean Cocteau (1889-1963) op basis van zijn film Orphée uit 1950. Hij baseerde de film op de oude Griekse mythe over de dichter Orpheus, die zijn pasgestorven bruid Eurydice tracht te redden uit de onderwereld. Verder aandacht voor Groenlandse pop- en volksmuziek en het boek Geheim Londen van Virgina Woolf, dat voor het eerst in de Nederlandse vertaling verschijnt. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de cabaretgroep Crème Fraîche, saxofonist Marlies Helder, zangeres Lils Mackintosh en de Russische accordeonist Oleg Vateev. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van violist Gidon Kremer met Astor Piazzolla's variatie op de Vivaldi's Vier Jaargetijden, en de Israelisch/Amerikaanse songschrijfster en zangeres Noa over haar nieuwe cd Blue Touches Blue. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.