Rustige dag Wall Street

Na een spectaculaire come-back van de `oude economie' op de Amerikaanse effectenbeurzen eerder deze week, maakten beleggers gisteren pas op de plaats. De Dow-Jonesindex bleef de hele dag hangen rond het slot van donderdag en sloot 35,37 punten of 0,33 procent lager op 10.595,23 punten.

De technologiebeurs Nasdaq herstelde zich van verliezen eerder deze week. De index sloot 1,71 procent hoger op 4798,06. Beleggers leken te willen profiteren van de deze week sterk gedaalde prijzen in de IT-hoek. Niet alleen de Nasdaq-fondsen trokken aan, ook de technologie die onderdeel is van de Dow-Jonesindex boekte winst. Hewlett-Packard boekte 3,8 procent koerswinst, Intel 3,9 procent en Microsoft 4,2 procent.

Winstnemingen waren er op gisteren vooral bij de fondsen die de hele week in de plus stonden. Coca-Cola moest 1,5 procent inleveren en Procter & Gamble verloor zelfs 3,8 procent.

Hoewel de Dow comfortabel boven de grens van 10.000 punten bleef, waarschuwden handelaren dat de stemming wel erg beweeglijk is. ,,Recorddagen als deze zullen leiden tot nieuwe recorddagen – zowel naar boven als naar beneden'', aldus een van hen.

Ook de oliefondsen gingen omlaag. Gisteren daalde de prijs voor een vat ruwe olie weer licht, met 0,9 procent op 26,52 dollar. Exxon verloor 3,3 procent. De euro steeg licht sinds het slot van de handel in Amsterdam. Gisteravond deed een euro 0,9722 dollar. (ANP)