Oscar-beeldjes verdwenen uit laaddok

Negen dagen voor het jaarlijkse Oscargala heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences bekend gemaakt dat 55 Oscars vermist zijn. Ze zijn maandag verdwenen in een laaddok van de vervoerder, Roadway Express. De Oscars waren neutraal verpakt. Roadway express betaalt 50.000 dollar aan degene die de 34 centimeter hoge, 3,5 kilo zware beeldjes terugbrengt. De Academy heeft op dit moment nog 20 Oscars in voorraad; de fabrikant, R.S. Owens Co. in Chicago, maakt overuren om tijdig 35 nieuwe Oscars te leveren. Bij het Oscargala van 26 maart worden 23 Oscars uitgereikt in verschillende categorieën, en drie speciale prijzen. Hoeveel Oscars nodig zijn, hangt af van het aantal winnaars dat de prijs moet delen. Er lijkt dit jaar een doem te rusten op het Oscargala. Eerder deze maand raakte postzakken zoek die 4.000 stemmen bevatten van leden van de Academy in Los Angeles. Toen de zakken werden teruggevonden, waren de nieuwe biljetten al gedrukt en verstuurd. De postzakken en de Oscars verdwenen in het Californische plaatsje Bell. (AP)