Boete Scholl voor `opzettelijk' geel, straf Marseille

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft middenvelder Mehmet Scholl een boete van 6.500 gulden gegeven. De speler van Bayern München lokte dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Rosenborg een gele kaart uit om een schorsing in de kwartfinales te voorkomen.

De Duitser had al twee gele kaarten en `pakte' maar wat graag zijn derde om zo een schorsing uit te kunnen zitten in de laatste groepswedstrijd tegen Dinamo Kiev, die voor Bayern niet meer van belang is. Op andere velden deden zich soortgelijke incidenten voor met Figo en Abélardo van Barcelona, en Beckham van Manchester United. Scholl was de enige die naderhand toegaf dat hij zijn gele kaart had uitgelokt.

Olympique Marseille kreeg van de UEFA een boete van 130.000 gulden wegens ongeregeldheden tijdens het Champions-Leagueduel tegen Chelsea op 29 februari in Marseille. Chelsea kreeg ook een boete (25.000 gulden) voor het gedrag van zijn fans. De politie moest tijdens het duel traangas gebruiken nadat fans vuurpijlen in andere vakken schoten. Er vielen verscheidene gewonden. (Reuters)