Uitgelokte straf Scholl

De tuchtcommissie van de UEFA stelt een onderzoek in naar de gele kaart die Mehmet Scholl dinsdag tegen Rosenborg (2-1) kreeg. De speler van Bayern lokte een boeking uit om een schorsing in de kwartfinales te voorkomen. Het bewuste wangedrag komt Scholl wellicht op een zwaardere schorsing dan één duel te staan.

De Duitser begon met twee gele kaarten achter zijn naam aan het duel. Hij wilde zijn derde krijgen om zijn schorsing te kunnen uitzitten in de laatste groepswedstrijd tegen Dinamo Kiev, die voor Bayern niet meer van belang is. Daardoor zou hij `schoon' aan de kwartfinale kunnen beginnen. Scholl trok na een doelpunt van Sergio zijn shirt uit, hetgeen hem een boeking opleverde.

Scholl gaf na afloop toe dat hij de kaart had uitgelokt. ,,Het uittrekken van mijn shirt vond ik wel een nette en gemakkelijke manier. Ik wilde in elk geval bij niemand een blessure veroorzaken.''

Ook Figo (geen afstand bij vrije trap) en Abelardo (hands op het middenveld) van Barcelona en Beckham (overtreding) van Manchester United slaagden er in een `gunstige' schorsing te forceren. Hun wacht geen onderzoek. (SID)