POTTER HOEKJE

Omdat de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk zijn en zoveel kinderen ze graag lezen, willen we elke week nieuwtjes over Harry Potter in de Kinderpagina nieuwskolom zetten in dit speciale Potterhoekje.

Deel drie in 24 uur uitgelezen

TOEN DEEL DRIE, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban uitkwam, was ik er die ochtend al meteen bij die ochtend om 10.00 uur. Ik was meteen begonnen met deel drie en had hem de volgende morgen 10.00 al uit! Ik heb in onze kinderboekwinkel gehoord dat 8 juli in Engeland deel vier uitkomt. Rond oktober komt deel vier in Nederland. Een van Harry's vrienden gaat dood in deel vier. Ik vind wel dat Perkamentus niet dood mag.

(Eigen nieuws: Liesbeth Wijers, 9, Eindhoven)

J.K. Rowling levert deel vier in

DE SCHRIJFSTER van de Harry Potter-boeken, J.K. Rowling, heeft de tekst voor haar vierde boek ingeleverd bij haar Engelse uitgever. De titel is nog steeds niet bekend gemaakt. Het vierde Potter-boek verschijnt in Engeland in juli. Doordat veel kinderen en volwassenen het al besteld hebben, is het boek in Engeland nu al een van de best verkochte boeken van 2000. ,,Als wij de Engelse tekst nu op tijd krijgen, kunnen wij de Nederlandse vertaling misschien al eind dit jaar uitbrengen,'' zegt de Nederlandse uitgever van de Potter-boeken, J. Groot van De Harmonie. ,,Maar we weten nog niets zeker. De vertaling moet ook goed gedaan worden. Dat vraagt tijd. We brengen de nieuwe Potter uit zo snel als menselijk mogelijk is. Maar we kunnen niet toveren.''

Wat vond je van Harry Potters derde boek? Las je het 's nachts? Speel je z'n avonturen na? Schrijf over je Harry Potter-belevenissen aan het POTTER HOEKJE, Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet naam, adres en leeftijd op je brief.