Kinderprotest tegen schoolsluiting

DE ENIGE OPENBARE basisschool in Berkel en Rodenrijs moet dicht.

De 130 leerlingen van de school gaan daarom morgen, 18 maart, een protestmars houden. Zij willen met hun ouders dat de school open blijft. De school moet dicht omdat er minder dan 143 leerlingen zijn. Dan moet een school van de regering sluiten. In de gemeente naast Berkel en Rodenrijs, in Bergschenhoek is wel een kleine openbare school met ongeveer 200 kinderen. Daar moeten de leerlingen van de Evert Kuilema-school heen. Ze gaan zich zaterdag daar alvast met zijn allen opgeven, met spandoeken en protestliederen. Zoals, op de melodie van `Vogeltje wat zing je vroeg': `Openbaar is niet zo raar. Leren doen wij met elkaar.' Om bij de school in Bergschenhoek te komen, moeten de Berkelse kinderen straks ver lopen en over de spoorweg voor de supersnelle Hoge Snelheids Trein. De school in Bergschenhoek heeft helemaal geen ruimte voor de nieuwkomers. ,,In Berkel en Rodenrijs komen binnenkort weer extra leerlingen uit de nieuwbouwwijken,'' zegt meester Wim Bakker van de bedreigde school , ,,en dan is de openbare school weg. Daar zijn wij tegen.'' Christelijke scholen zijn er wel in Berkel. Een openbare school is een school die niet speciaal op een godsdienst is gericht.