Gijzeling familie in Noord-Limburg

Drie gewapende mannen houden sinds vanmorgen een boerenfamilie in het Noordlimburgse Helden in gijzeling. Aanvankelijk waren zes familieleden gegijzeld. De vader, moeder en twee dochters wisten in de eerste uren van de gijzeling te ontsnappen. Een derde dochter werd om half elf vrijgelaten. Rond het middaguur werd nog één familielid vastgehouden.

De gijzeling ging gepaard met een schietpartij, waarbij overigens niemand gewond raakte. De gegijzelde familie heeft een gemengd boerenbedrijf.

Volgens een woordvoerder is er geen sprake meer van een levensbedreigende situatie. ,,De mannen hebben wel gedreigd de gegijzelden te vermoorden'', aldus de woordvoerder.

De boerderij is omsingeld door tientallen agenten. Over de motieven en de eisen van de mannen, die vanmorgen vlak voor zes uur schietend de boerderij binnendrongen, wilde de politie geen informatie verstrekken. Spanningen in de relationele sfeer zouden er niet zijn geweest.

De drie mannen spreken Nederlands en is er regelmatig telefonisch contact tussen een onderhandelaar van de politie en de drie mannen.

Om zes uur vanmorgen kwam het eerste telefoontje bij de politie binnen dat er schoten zouden zijn gevallen.

Volgens de politie kwam de melding van een van de familieleden uit de boerderij zelf. Aanvankelijk dacht de politie dat er twee overvallers waren, later bleken er dat drie te zijn.

De politie heeft bijstand gekregen van specialisten in gijzelingen en vanuit de lucht wordt de boerdij in de gaten gehouden door een vliegtuig van het korps landelijke politiediensten.