Eén op de acht ondernemers bedreigd

Eén op de acht ondernemers heeft vorig jaar te maken gehad met een vorm van bedreiging. In totaal 52.000 ondernemers waren slachtoffer van verwensingen, bedreigingen of lichamelijk geweld. Slechts 38 procent van hen deed aangifte. De anderen stapten niet naar de politie, omdat ze dachten dat die niets met hun klacht doet of uit angst voor represailles.

In de afgelopen vijf jaar hebben elk jaar gemiddeld 40.000 ondernemers te maken gehad met enige vorm van criminaliteit. Daarmee lijkt de onveiligheid voor winkeliers en ondernemers toe te nemen, aldus MKB Nederland. MKB heeft samen met het NIPO een onderzoek onder ondernemers naar deze materie gehouden. De organisatie overhandigde de resultaten daarvan gisteren aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. (ANP)