Declaraties wethouders

Sinds 1992 circuleerden in en rond het Rotterdamse stadhuis geruchten over mogelijk onzorgvuldig declaratiegedrag van Rotterdamse bestuurders. Enkele media maakten er melding, tot een onderzoek kwam het niet.

Vorig najaar doken ze opnieuw op, nadat enkele lagere stadhuismedewerkers waren gestraft voor misbruik van overwerkbriefjes, taxibonnen en rook- en drankwaren. Daarop besloot de gemeenteraad van Rotterdam vaart te zetten achter een onderzoek naar de declaraties van het college van Burgemeester en Wethouders.

Dit onderzoek door de Commissie tot Onderzoek van de Rekening mondde vanmorgen uit in het rapport `Onderzoek uitgaven bestuur 1986 - 1999'. Daarin wordt ook het declaratiegedrag van de respectievelijke wethouders tegen het licht gehouden. De belangrijkste bevindingen over vijf van hen staan hiernaast.

Nevenstaande foto's zijn gemaakt door Leo van Velzen (Den Dunnen), Gemeente Rotterdam (Linthorst), Gemeente Rotterdam (Gemeente Rotterdam), Vincent Mentzel (Simons) en Ton Poortvliet (Vermeulen).