CHOCOLATE FUDGE BROWNIES

Mensen die een dieet volgen nu ogenblikkelijk iets anders gaan lezen. Chocoholics opgelet!

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Bekleed de bakvorm met een dubbele laag aluminiumfolie, waarbij u de folie aan beide lange kanten ongeveer 15 cm laat overhangen. Kwast de bodem en wanden van de met folie beklede vorm licht in met plantaardige olie.

Breek de chocolade in stukken en hak ze fijn in een keukenmachine. Doe de chocolade, boter en koffie in de bovenkant van een au bain-mariepan en zet die boven licht sudderend water. Laat het mengsel onder regelmatig omscheppen smelten tot het volkomen glad is. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel circa 10 minuten afkoelen, waarbij u het af en toe omroert.

Breek de eieren in een grote kom en klop ze met een elektrische handmixer op de hoogste stand tot ze schuimig zijn. Voeg dan al kloppend geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel daarna nog circa 2 minuten tot het licht en romig is. Zet de mixer vervolgens op de laagste stand en klop het chocolademengsel geleidelijk door het ei-suikermengsel tot alles net gemengd is. Roer er dan met een houten lepel geleidelijk en zorgvuldig de bloem door. Meng niet te veel.

Schep het beslag in de geprepareerde bakvorm en zet 30 tot 35 minuten in de oven, of tot de randen gestold zijn maar het midden nog zacht is. Zet de bakvorm op een rooster en laat 30 minuten afkoelen. Dek de vorm dan strak af met de overhangende randen aluminiumfolie en zet ten minste 6 uur maar bij voorkeur een nacht in de koelkast. Op kamertemperatuur weggezet zullen de brownies niet stevig genoeg worden.

Neem de brownies uit de koelkast en verwijder de aluminiumfolie. Snijd de brownies in vierkantjes. Bewaar ze in een luchtdicht af te sluiten trommel in de koelkast (als er na het presenteren nog wat van over is!).