Van der Horst terug als international

Volleyballer Martin van der Horst is na een afwezigheid van bijna vier jaar terug in de Nederlandse ploeg. De 34-jarige middenspeler heeft bondscoach Gerbrands te kennen gegeven naar de Olympische Spelen te willen. Titelhouder Nederland moet zich daarvoor nog kwalificeren tijdens een toernooi in juli in Frankrijk. De winnaar plaatst zich voor Sydney.

De lange Van der Horst (2.14 meter) speelde in de periode van 1989 tot '96 in totaal 316 interlands voor Nederland. Hij won onder meer een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in '92. Vier jaar later viel hij vlak voor de Spelen af voor de selectie. Hij nam echter nooit officieel afscheid. ,,Ik denk dat Martin zowel als speler en als mens iets voor deze ploeg kan betekenen'', legde Gerbrands vanochtend uit. De coach had ook de andere oud-internationals Henk Jan Held en Olof van der Meulen willen terughalen, maar die spelers gaven al eerder aan geen interesse te hebben in een rentree.

Van der Horst zal een deel van de World League worden ingezet. In die competitie speelt Oranje in een poule met Cuba, Frankrijk en Rusland. Een andere nieuwe naam in de selectie van achttien man is Erik Schuil, de jongere broer van basisspeler Richard.