Selectie Theater

Veni Vidi Vici

Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 17 maart Waalwijk De Leest, 18 maart Bergeijk De Kattendans, 21 maart Sittard Stadsschouwburg, 22 maart Venlo De Maaspoort, 23 maart Veghel De Blauwe Kei.

Bocht En Bumpers

Olga Zuiderhoek en Peter Faber spelen spelletjes in een geraffineerde dialoog van Paul Haenen vol cabaret-effecten en moderne relatiepraat. 17 maart Hoorn Het Park, 18 maart Valkenswaard De Hofnar, 21 maart Den Haag Koninklijke Schouwburg, 22 maart Vlaardingen Stadsgehoorzaal.

Wat Zeg Ik?

Intrigerend solocabaret van Nilgün Yerli, over de assertiviteit van een Turkse vrouw in Nederland. 17, 18 maart Amsterdam Klein Bellevue.

Tsjechov

Lichtvoetige musical van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long, met Boudewijn de Groot in de titelrol. Overdadiger geënsceneerd dan de oerversie, maar nog steeds fijnzinniger dan de meeste mega-musicals. 17, 18 maart Dordrecht Kunstmin, 21, 22 maart Amstelveen Schouwburg, 23 maart Breda Chassé Theater.

Ivanov

Tsjechovs eerste stuk. Nutteloze mensen verwikkeld in een neerwaartse spiraal - door Frans Strijards geënsceneerd rond een draaiende trap. Aangrijpend spel van vooral Debbie Korper, Maria Kraakman en Gijs Scholten van Aschat. 17, 18 maart Delft De Veste, 20 maart Den Bosch Theater a/d Parade, 22 maart Eindhoven Stadsschouwburg.

Uitgestelde Ontmoeting

Jasperina de Jong en Louis van Dijk in een stijlvol vertoon van virtuositeit: chansons, cabaret en licht-klassiek. 19 maart Amersfoort De Flint.

Kortsluiting

Tere tragikomedie van Haye van der Heyden, met de jubilerende Allard van der Scheer als markante man die langzaam maar zeker zijn vat op de taal verliest. 17, 18 maart Haarlem Stadsschouwburg, 21 maart Gouda Schouwburg, 22 maart Uden Markant, 23 maart Baarn De Speeldoos.

En verder

Portret Adèle Bloemendaal zingt de mooiste liedjes uit haar solo-bestaan, en ook nog wat van eerdere datum. 17 maart Middelburg Schouwburg, 22 maart Dronten De Meerpaal, 23 maart Franeker De Koornbeurs; Zin Sanne Wallis de Vries speelt haar tweede cabaretshow vol rare observaties en rake typeringen. 17 maart Spijkenisse De Stoep, 18 maart Berlicum Den Durpsherd, 21 maart Kerkrade Wijngrachttheater, 23 maart Den Haag Diligentia; De Onverwachte Man Jules Croiset en Linda van Dyck spelen Yasmina Reza's spannende spel over twee mensen in een trein. 17 maart Venray De Beejekurf, 18 maart Etten-Leur De Nobelaer, 22 maart Winschoten De Klinker, 23 maart Emmeloord `t Voorhuys; Trui Adembenemend absurdisme door Hans Teeuwen, de cabaretsensatie van de jaren negentig. 17, 18 maart Oss De Lievekamp, 22 maart Leeuwarden De Harmonie, 23 maart Amersfoort De Flint.