Per e-mail vragen om geld voor onderwijs

Www, punt, puntje-puntje, punt nl. Een reclameboodschap op de radio eindigt tegenwoordig vaak met een verwijzing naar een Internetsite. Zo kan de luisteraar worden doorverwezen naar een bedrijf dat om personeel zit te springen of naar een financiële instelling die gaarne stoeit met het spaargeld van de particulier. Maar op Internet wordt intussen ook politiek bedreven, zo blijkt uit een bezoekje aan de site www.meevaller.nl. Aangekomen bij deze site vraagt een vrolijke banner: ,,Wat moet Gerrit Zalm met die meevaller van elf miljard?' De minister van Financiën kijkt de bezoeker intussen met een schuin hoofd aan, als een hond die om een koekje bedelt. Het antwoord volgt meteen: het onderwijs. Dat heeft een mooi rond bedrag van zeven miljard gulden nodig voor een betere opleiding van de leerlingen en dus meer ruimte voor docenten. Bovendien moeten de schoolgebouwen schoner, ruimer en veiliger worden en er moeten eigentijdse leer- en hulpmiddelen komen, zoals computers.

De Internetcampagne, die wordt ondersteund door advertenties in dagbladen en reclame op Radio 1, blijkt een initiatief van de vier onderwijsbonden, de werkgeversorganisaties, de ouderorganisaties en twee managementclubs.

De `kaarten' moeten volgens www.meevaller.nl niet meer massaal in de vertrouwde bruine, juten postzakken naar ministers en fractiesvoorzitters, maar via e-mailtjes. Premier Kok krijgt ze over de fax, want hij beschikt niet over een eigen e-mailadres.