Moby, Oasis en Live op PinkPop

Moby, Oasis, Live, Pearl Jam, Korn en Bush zijn enkele van de grote namen van bands die tijdens het komende PinkPopfestival zullen optreden. De organisatie heeft dat in Amsterdam bekendgemaakt. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een driedaags evenement en vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in het Limburgse Landgraaf. De Britpop van Oasis zal meteen op de eerste festivaldag klinken. Ook Bush betreedt op de eerste dag het podium. De zondag is vooral gereserveerd voor bands uit Nederland: onder andere Krezip, Def Rhymz/Spookrijders, Junkie XL, Novastar (België) en 16 Horsepower (VS) treden dan op. De hoofdact op maandag, traditioneel de belangrijkste dag van PinkPop, is Moby. Andere acts zijn Live, Pearl Jam, Anouk, Korn, Postmen, Die Toten Hosen en De Dijk. (ANP)