Manchester na zege in kwartfinales

Manchester United heeft de laatste acht bereikt van de Champions League. Het Engelse team won gisteravond de thuiswedstrijd tegen Fiorentina (3-1). Voor de Italianen dreigt in groep B uitschakeling omdat Valencia in en tegen Bordeaux de volle winst (1-4) pakte.

Het duel in Manchester begon een kwartier later door een stroomstoring. Daarna vestigde Batistuta als eerste de aandacht op zich. Doelman Bosnich was daarna kansloos tegen de effectvolle kanonskogel van Batistuta. Manchester vocht terug. Cole trof doel met fraaie omhaal: 1-1. Uit een hoekschop van Beckham kopte centrumverdediger Berg tegen de lat. Keane schoot de terugspringende bal in het dak van het doel: 2-1. Ook in de tweede helft controleerden de Engelsen het duel. Toen de Italianen 28 minuten voor het einde ook nog met een man minder moesten spelen – Rossitto kreeg rood – kon Manchester op halve kracht de benodigde drie punten zeker stellen. Yorke was doeltreffend in de slotfase: 3-1.

Barcelona, al zeker van een plek bij de laatste acht, won zonder een briljante prestatie te leveren met 3-1 van Hertha BSC. Voor de Calaanse ploeg scoorden Xavi, Gabri en Kluivert. FC Porto is FC Barcelona nog niet gevolgd naar de kwartfinales door het gelijkspel tegen Sparta Praag (2-2).