JUBILEUMBOEK

Naar aanleiding van het veertigjarig jubileum van Asterix verscheen vorig jaar november in Frankrijk Le Livre d'Astérix le Gaulois. Deze week is de Nederlandse vertaling van dit rijk geïllustreerde naslagwerk uitgebracht: De wereld van Asterix de Galliër. Aan de hand van thema's zoals bijvoorbeeld de politiek, gastronomie, vechtpartijen en architectuur worden anecdotes verteld, originele details uitgeplozen en niet eerder gepubliceerd materiaal getoond. René Uderzo en Albert Goscinny nemen natuurlijk een belangrijke plaats in in het boek. Zo wordt verteld over hun eerste ontmoetingen en hoe zij op Asterix zijn uitgekomen.

De dochter van Goscinny, Anne, en Albert Uderzo zelf hebben de uitgave begeleid en hebben op verzoek van de samenstellers de uitgave regelmatig van commentaar voorzien. Initiatiefnemer Olivier Andrieu (1961) spreekt van een `echt sprookjesboek' met veel verhalen en wetenswaardigheden over alle figuren die een rol spelen in de wereld van Asterix.

Goscinny - Uderzo, De wereld van Asterix

de Galliër, 128 pagina's.

Vertaling Margreet van Muijlwijk.

Uitgeverij Van Ditmar.

ISBN 2-86497-142-9.

Prijs 39,95 gulden.