INTERNET

Op het Internet is Asterix een veelbesproken onderwerp.

www.aunet.org/thaths/asterix Een overzicht van typische Asterix-terminologie. Woorden als `bard', `menhir' en `pilum' worden uitgebreid behandeld. Ook informatie over de bekendste personages, geografie en ideeën voor nieuwe strips.

www.liacs.nl/home/hoogeboo/asterix.html Wie de naam van een Asterix-titel in het Afrikaans, Bengaals, Catalaans of Esperanto zoekt, is hier aan het goede adres. Alle mogelijke talen en dialecten zijn op deze site vertegenwoordigd.

www.windesheim.nl/hselles/asterix.htm Deze site bevat een keur aan nuttige informatie: wie zijn Uderzo en Goscinny; wat zijn de voornaamste personages; welke eigentijdse beroemheden werden in Asterix geïntroduceerd (Kirk Douglas, Sean Connery). Ook een overzicht van alle albums, inclusief korte beschrijving.

www.asterix.tm.fr/english De officiële Asterix-site. Bevat veel nieuws (over bijvoorbeeld jubileumuitgaven en de Asterix-film met Gérard Depardieu in de hoofdrol), Asterix-producten (serviezen, spelletjes), een overzicht van de uitgevers, een vraaggesprek met Albert Uderzo en nog veel, veel meer.

www.gironet.nl/home/idefiks/astindex.htm Wie zijn de vertalers van Asterix? Een overzicht van alle namen, per land/taal en dialect. Ook de mogelijkheid tot het ruilen van strips.

www.geocities.com/Area51/Station/9602/asterix.htm In welk album verandert Obelix in steen? Hoe heet de stamgod van de Galliërs? Welke letter kan de neger-piraat niet uitspreken? Op deze site kunnen Asterix-fans hun kennis testen in een quiz. Verder de leukste Asterix-fragmenten en de mogelijkheid tot het digitaal kopen en verkopen van strips.

www.roman-empire.net Wie nog nooit een Asterix-album heeft gelezen, doet er goed aan eerst deze site te bekijken; een beetje inzicht in de tijd waarin Asterix leefde is nooit weg.