Hoger beroep in Flexovit-zaak

Een van de oud-directeuren, F.W., van slijpschijvenproducent Flexovit gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens misbruik van voorkennis. De rechtbank in Amsterdam oordeelde twee weken geleden dat de voormalig financieel directeur bij de aankoop van Flexovit-aandelen misbruik maakte van voorwetenschap. W.'s advocaat D. Doorenbos is het niet eens met de uitleg die de rechtbank aan `voorwetenschap' geeft. ,,Er moet een duidelijk omslagpunt zijn wanneer informatie voor beleggers relevant wordt', aldus de raadsman. Oriënterende geprekken tussen bedrijven vallen daar volgens hem niet onder. De rechtbank oordeelde dat de toenaderingspoging die het veel kleinere bedrijf DTG deed tot Flexovit, juist wel voor beleggers relevante informatie was. De rechter veroordeelde W. tot 5 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Tevens moet hij de behaalde winst op de aandelen, 56.085 gulden, terugbetalen. (ANP)