BOEKEN

Asterix en de Wereld Historicus René van Royen en classica Sunnyva van der Vegt (beiden Universiteit van Amsterdam) beschrijven enkele reizen die Asterix en Obelix vanuit Gallië hebben gemaakt en laten de lezers zo kennismaken met het Romeinse Rijk. Het boek is vandaag verschenen en gepresenteerd op de tentoonstelling Asterix en Europa in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. Bert Bakker, 31,95 gulden, ISBN 90 351 1816 2.

Rare jongens, die Europeanen Journaliste en vertaalster Margreet van Muijlwijk (o.a. van Le Livre d'Astérix le Gaulois) schreef de geschiedenis van Europa onder het motto `het leven van Asterix in het echt'. Het kan worden gebruikt als een aanvulling op de tentoonstelling in het RMO, met wetenswaardigheden over het Europa van 2000 jaar geleden en het Europa van nu. Bert Bakker, 10 gulden, ISBN 90 351 2220 8.

Asterix en de Waarheid Het duo Van Royen & Van der Vegt schreef eerder al een boek, waarin zij de werkelijkheid van de oudheid vergeleken met de avonturen van Asterix. Het boek is nu herdrukt. Bert Bakker, 25 gulden ISBN 90 351 1816 2.