Xerox, Fuji en Sharp samen in printers

Het Amerikaanse Xerox, het Japanse Sharp en Fuji Xerox, een joint venture van Fuji Photo Film en Xerox, gaan samen de markt op voor zogenoemde inkjetprinters voor kleinverbruik. Gezamenlijk investeren ze 2 miljard dollar (4,6 miljard gulden) in het project. Met de krachtenbundeling willen de drie printerfabrikanten een vuist maken tegen de sterke positie van het Amerikaanse Hewlett-Packard, zo is gisteren bekendgemaakt. De alliantie combineert de vele patenten van Xerox op printergebied, met de productontwikkeling van Sharp en technologische kennis van Fuji Xerox, aldus een persverklaring. De samenwerking krijgt de naam `SOHO Printing Alliance', wat staat voor `small office/home office'. Het is de tweede poging van Xerox, dat vooral bekend is van zijn kopieermachines, om verder te groeien op de printermarkt. Vorig jaar nam het al voor 925 miljoen dollar de printer-activiteiten van Tektronix over. (ANP)