Protest Kirgizië om stembusfraude

In de Kirgizische hoofdstad Bisjkek is vandaag gedemonstreerd tegen de vermeende vervalsing van de parlementsverkiezingen. De betogers waren aanhangers van de populaire ex-vice-president en ex-burgemeester van Bisjkek, Feliks Koelov, die in de tweede ronde van de verkiezingen, zondag, werd verslagen. Toen kreeg zijn tegenstander, die in de eerste ronde maar 16 procent had gekregen, opeens 56 procent. Koelovs aanhang is ervan overtuigd dat er is geknoeid. Waarnemers zien in Koelovs verlies de uitschakeling van de enige rivaal van de zittende president van Kirgizië, Askar Akajev, bij de komende presidentsverkiezingen. De betogers eisten een onderzoek naar de nederlaag van Koelov. Internationale waarnemers oordeelden maandag al dat de verkiezingen niet eerlijk en niet democratisch waren. (Reuters)