Inzaghi houdt Lazio in strijd om kwartfinales

Simone Inzaghi heeft Lazio Roma teruggebracht in de strijd om de kwartfinales van de Champions League. Met vier doelpunten stond de spits gisteren aan de basis van de 5-1 zege op Olympique Marseille. Door de overwinning klom de Italiaanse voetbalclub naar de tweede plaats in groep D, ten koste van Feyenoord dat naar de derde plaats zakte. Volgende week gaat Lazio Roma op bezoek bij koploper Chelsea.

Marseille, in de Franse competitie weggezakt naar de degradatiezone, werd in Stadio Olimpico bij vlagen weggespeeld. Vooral in verdedigend opzicht maakten de Fransen een povere indruk. Lazio mocht voortdurend over de flanken oprukken en voor Marseille-doelman Porato dook de ene na de andere vrije man op.

Inzaghi (23) opende de score in de 17de minuut en kreeg daarna nog twee opgelegde kansen, die hij evenwel om zeep hielp. Marseille bood in die fase nog weerwerk en mocht zich na een half uur bekocht voelen, toen scheidsrechter Frisk een treffer van Abardonado afkeurde wegens vermeend buitenspel. In de tegenaanval scoorde Inzaghi op aangeven van Conceição. Een minuut later volgde Inzaghi's derde treffer, na voorbereidend werk van collega-spits Boksic, die na rust het laatste doelpunt voor zijn rekening nam.

Leroy deed nog wel wat terug, maar opnieuw Inzaghi schoot in de 71ste minuut raak nadat hij kort daarvoor een strafschop had gemist. Zijn achtste goal in evenzovele Champions-Leagueduels. Hij evenaarde Marco van Basten, die in zes jaar geleden voor AC Milan vier treffers maakte in het Europa Cup I-toernooi.

In groep C bleef Bayern München ook met een veredeld B-elftal op de been. De Duitse kampioen versloeg voor eigen publiek het Noorse Rosenborg met 2-1. Bayern kan zich nu rustig voorbereiden op de kwartfinales. De strijd om de tweede plaats is nog niet beslist. Real Madrid en Dinamo Kiev hebben beide zeven punten en hielden elkaar gisteren in evenwicht: 2-2.

Bayern, voor het eerst zonder de naar Amerika uitgeweken routinier Matthäus, speelde na de glansrijke dubbele overwinning op Real ditmaal een futloze partij tegen het reeds uitgeschakelde Rosenborg. Scholl en Paulo Sergio (strafschop) brachten de Beierse ploeg al voor rust op 2-0. Aanvaller Carew, door PSV begeerd, verkleinde de marge tot 2-1. Bragstad van Rosenborg kreeg een rode kaart wegens belediging van scheidsrechter Trentalange.

Madrid, zonder de rebel Anelka, kwam dankzij een rake strafschop van Rául na een kwartier op voorsprong. Khatskevitsj maakte nog voor rust gelijk. Na de pauze werkte Hierro een schot van oud-Feyenoorder Demetradze in eigen doel. De Braziliaan Roberto Carlos redde voor Madrid met een ziedend schot een punt. Salgado en Helguera misten in de slotfase kansen om de thuisclub naar de kwartfinales te loodsen.