Hezbollah vuurt raketten af op Noord-Israel

Verscheidene katjoesja-raketten, afgevuurd door de Libanese fundamentalistisch-shi'itische beweging Hezbollah, zijn vanochtend ingeslagen in Noord-Israel, dichtbij de grens met Libanon. Hezbollah eiste de verantwoordelijkheid op voor ,,zware aanvallen met raketten en artillerie op grensposities van de vijand'', bij wijze van vergelding voor recente Israelische luchtaanvallen waarbij burgers in Zuid-Libanon zouden zijn getroffen. Het grootste deel van de afgevuurde raketten en mortieren kwam in de door Israel afgekondigde veiligheidszone in Zuid-Libanon terecht. Het Israelische leger deelde later op de ochtend mee dat gevechtsvliegtuigen aanvallen hadden uitgevoerd op doelen ten noorden van de veiligheidszone. Over slachtoffers was niets bekend. (Reuters, AP)