Directievoorzitter Rodamco stapt op

Directievoorzitter J. de Kreij van Rodamco Continental Europe (RCE) is gisteren met onmiddellijke ingang opgestapt. Aan zijn vertrek ligt een meningsverschil met de raad van commissarissen ten grondslag. Het fonds belegt in commercieel vastgoed op het vasteland van Europa en beheert 3 miljard euro (6,6 miljard gulden).

Rodamco Continental Europe ontstond vorig jaar zomer uit de opsplitsing van Rodamco NV, dat wereldwijd onroerend goed beheerde. Om de particuliere belegger een keuze te geven bij de samenstelling van zijn portefeuille besloot het Rotterdamse vastgoedfonds vier regionale fondsen te creëren. RCE heeft in februari met aankopen in Praag en Zweden bij elkaar ongeveer 1 miljard gulden geïnvesteerd. Het beleid van RCE was erop gericht meer vastgoed aan te kopen met vreemd geld. Die leningen kon RCE aangaan met de bestaande portefeuille als onderpand. Deze manier van uitbreiding zal RCE voortzetten onder de waarnemend directievoorzitter R. van Oordt, die gisteren in zijn nieuwe functie zijn eerste werkdag had. (ANP)