Aalbers warmt zich aan ontvangst fans

Karel Aalbers keerde gisteravond terug uit ballingschap en ongeveer honderd supporters van voetbalclub Vitesse gaven de vorige maand afgezette voorzitter een heldenontvangst op Schiphol. Ontroerd riep Aalbers hoofdsponsor Nuon en de Raad van Toezicht bij Vitesse op ,,weer om de tafel te gaan zitten om oplossingen te zoeken voor alle problemen''. Een kleine schare supporters ziet maar één oplossing. ,,Karel moet terug'' schreeuwden zij in de aankomsthal van Schiphol.

Curieuze taferelen speelden zich gisteravond af op de luchthaven, toen Aalbers met het toestel uit Milaan arriveerde. Een maand lang verbleef de ex-voorzitter van Vitesse in het buitenland, nadat hij zijn functie onder onder druk van het energiebedrijf Nuon moest neerleggen. Vorig jaar werd hij door de club nog trots als `de Johan Cruijff onder de voorzitters' gepresenteerd. Nu wordt Aalbers nagewezen als de `geniale luchtfietser', die Vitesse met een schuld van bijna 60 miljoen gulden heeft opgezadeld.

Verbaasd staarden de passagiers uit Milaan in de camera's van diverse tv-ploegen, die de terugkeer van Aalbers vastlegden. Waarom kwam Aalbers uit Milaan en niet uit het Spaanse Marbella, waar hij aanvankelijk zijn wonden had gelikt? De hoofdrolspeler mocht niets zeggen, Nuon heeft hem immers afgekocht met een oprot- en zwijgpremie van 4,5 miljoen gulden. ,,Ik heb een dramatische maand achter de rug'', liet Aalbers aan de Vitesse-fans weten. De uitgelaten fans geloofden hun 'Keizer Karel' op zijn woord. Zij beschouwen Aalbers als het slachtoffer van een weldoordachte machtsgreep van sponsor Nuon. ,,We houden van je, Karel'', riepen de Vitesse-supporters in koor. Zij zijn voorlopig de enigen bij Vitesse.