Veronica uit HMG

Omroepvereniging Veronica stapt definitief uit de Holland Media Groep. Veronica heeft hierover overeenstemming bereikt met het Luxemburgse CLT-UFA, mede-aandeelhouder van HMG. Veronica mag haar naam meenemen.

Dat heeft Veronica gisteren bekendgemaakt. CLT-UFA neemt het belang van 35 procent van Veronica in HMG over. De Luxemburgers krijgen HMG, waar behalve Veronica RTL4 en RTL5 deel van uitmaken, daarmee volledig in handen. Veronica koopt op haar beurt de 20 procent die CLT-UFA van het Veronica Blad bezit. Welke bedragen met beide transacties gemoeid zijn is niet bekend.

De overeenkomst is het resultaat van een maanden slepende ruzie over het te voeren beleid tussen Veronica en CLT-UFA. Die leidde tot de aankondiging van Veronica-voorzitter Van der Reijden uit HMG te stappen.

CLT-UFA wilde de naam Veronica, die formeel in handen is van HMG, aanvankelijk niet afstaan. Een woordvoerster van HMG zegt in een reactie dat Veronica nu toch haar naam meekrijgt, maar niet haar radio- en televisiestations. ,,Wij zetten de stations onder een andere naam voort. De programma's en de programmamakers blijven bij ons.'' HMG kan tot 1 september 2001 over de naam Veronica beschikken.