Selectie Radio

De weekstaat. Over de beursgang van Internetbedrijven en beleggers die zich massaal op de aandelen storten. Radio 5, 21.30-22.00u.

De avonden. Het eerste uur wordt gemaakt door het literaire tijdschrift Passionate. Na elven praat Mariska Mourik over haar boek Eén meter Everest waarin zij bergbeklimmer Bart Vos corrigeert. Na half twaalf Myriam Makeba. Radio 5, 22.02-24.00u.

Cultuur en media. Johan Stekelenburg (tweelingbroer van Jan) en Jan Haasbroek (tweelingbroer van Nico) over het toneelstuk De Tweeling, naar het boek van Tessa de Loo. En de geschiedenis van het boekenweekgeschenk. Morgen, Radio 1, 15.04-16.00u.

Vijfde verdieping. Gesprek met letterkundige René Marres over zijn boek Over Willem Frederik Hermans, de geschiedkunde en het fenomeen Weinreb. Ook een reportage over de jongerencultuur. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.