Museum geeft drieluik terug

De Neue Pinakothek in München heeft een drieluik teruggegeven aan een nu Britse en van oorsprong Oostenrijkse familie. De Neue Pinakothek had het drieluik, de `Drie Stadia van het Leven' van Leopold von Kalckreuth uitgeleend voor een reizende tentoonstelling die nu in Engeland is te zien.

De katholieke familie van joodse oorsprong, die in Groot-Brittannië haar naam veranderde van Gotthilf in Glanville, liet het drieluik achter toen zij Oostenrijk in 1938 na de `Anschluss' bij Nazi-Duitsland verliet. De Neue Pinakothek kocht het drieluik in 1942 van een Oostenrijkse gravin.

Vorig jaar, nog voor het schilderij werd uitgeleend, eiste de familie het schilderij terug. Eerder had Elizabeth Glanville al van 1948 tot haar dood in 1983 vergeefs geprobeerd het schilderij terug te krijgen. (Reuters)