`Lycos 11 mld waard'

Lycos Europe, het in Amsterdam gevestigde Internetbedrijf dat 22 maart voor een deel naar de beurs gaat, zal volgens analisten op maximaal 5,4 miljard euro (ruim 11 miljard gulden) mogen rekenen. Lycos Europe is een joint venture van het Amerikaanse moederbedrijf Lycos en het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

De notering heeft plaats aan de Neuer Markt, de beurs van Internetfondsen in Frankfurt. Lycos Europe zei gisteren dat zijn aandelen tussen de 19 en 24 euro zullen kosten. Aangezien het voor de beursgang 28 miljoen nieuwe aandelen uitgeeft, zal de opbrengst ten minste 532 à 672 miljoen euro zijn. De grote belangstelling voor het fonds zal de beurswaarde volgens analisten opstuwen tot maximaal 5,4 miljard euro.

Topman Christoph Mohn van Lycos Europa zei gisteren dat de onderneming met een deel van de opbrengsten van de beursgang – te weten 150 miljoen euro – wil expanderen in Europa.