Links wint bij verkiezingen in El Salvador

De voormalige linkse verzetsbeweging FMLN heeft dit weekeinde winst geboekt bij de verkiezingen in El Salvador. De linkse arts Héctor Silva werd herkozen tot burgemeester van hoofdstad San Salvador. Bij de parlementsverkiezingen passeerde de FMLN, een politieke partij sinds het vredesakkoord dat in 1992 een eind maakte aan twaalf jaar burgeroorlog, de rechtse ARENA-partij. Beide partijen hadden ongeveer 36 procent van de stemmen, maar de FMLN is met 31 van de 84 zetels in het parlement nu de grootste. ARENA kreeg 29 zetels. Derde werd de Partij van Nationale Verzoening met 14 zetels. ARENA, die de politiek in El Salvador sinds 1992 domineert en welks kandidaat Francisco Flores vorig jaar president werd, stelde misdaadbestrijding centraal, de FMLN armoedebestrijding. (Reuters)