De Bus verlaat Den Haag

De bus van het gelijknamige SBS6-televisieprogramma is vandaag uit Den Haag vertrokken. Gisteravond werd de bus rond 21.30 uur, ten tijde van een live televisie uitzending, bestookt met verboden vuurwerk en stenen door een groep van 250 tot 300 personen.

Hierop volgde overleg tussen SBS6 en politie, justitie en de burgemeester van Den Haag. Volgens een woordvoerder van SBS6 is tot het vertrek van de bus besloten vanuit `een combinatie van gezond verstand en veiligheid'.

Het is nog niet bekend waar de bus heen gaat. Het voertuig zou oorspronkelijk tot en met komend weekeinde in Den Haag blijven. In de bus verblijven nog negen passagiers, die hopen uiteindelijk een miljoen gulden te winnen.

De bus stond de afgelopen dagen op het dak van `Megastore', een groot gebouw dat dit voorjaar wordt opgeleverd. Zondag gooiden voetbalsupporters met bouwmaterialen naar de bus. Bij de schermutselingen gisteravond verichtte de politie vier arrestaties. Volgens een woordvoerder van SBS6 was er sprake van een grimmige sfeer, volgens een politiewoordvoerder is er niet gevochten.

SBS6 beschouwt de ongeregeldheden als een incident. De bus blijft gewoon van locatie naar locatie rijden. Er is volgens SBS6 geen enkele reden om de bus voor een langere tijd op dezelfde plek te laten staan, zodat de veiligheid beter gegarandeerd kan worden. Vanochtend om tien uur werd begonnen met het naar beneden takelen van de bus. De politie was met tientallen mensen aanwezig.

De passagiers in de bus zijn niet volledig afgesloten van de buitenwereld, zoals in voorloper Big Brother wel het geval was.