Verlies Willem II tegen Heerenveen

Heerenveen heeft afgelopen zaterdagavond overtuigend in Tilburg gewonnen van Willem II, 3-2. Heerenveen heeft nu tien punten voorsprong op Willem II en blijft meedoen in de strijd om Europees voetbal. De Tilburgers zijn daarvoor nu zo goed als uitgeschakeld.

,,Einde verhaal waar het om Europees voetbal gaat'', concludeerde Adriaanse, de vertrekkende trainer van Willem II die zich vorig seizoen nog plaatste voor de Champions League, na afloop. Adriaanse noemde drie oorzaken. ,,Het vertrek van Hyypiä hebben we niet kunnen opvangen, Ramzi is veel te weinig beschikbaar geweest, onze topschutter Bombarda was vaak geblesseerd. Het seizoen is echter nog niet voorbij. We willen de komende duels aantrekkelijk spel bieden en proberen nog zoveel mogelijk punten te halen.''

Willem II was tegen Heerenveen voortdurend de mindere en kwam slechts door een samenloop van omstandigheden terug van een 2-0 achterstand. In de slotfase besliste Lurling met zijn dertiende treffer het duel alsnog in Heerenveens voordeel. Lurling had de score ook geopend. De uitblinkende Talan zette Heerenveen op 2-0. Geheel onverwachts kwam Willem II terug. De Marokkanse debutant Sektioui, net overgenomen van Xamax, scoorde twee keer.

FC Twente is gestegen naar de gedeelde tweede plaats na een 1-0 thuiszege op Cambuur. De Belg De Witte maakte het doelpunt. MVV verloor voor eigen publiek met 2-0 van De Graafschap. Ax en Viscaal maakten de doelpunten voor de Doetinchemmers. Roda JC won met 4-1 van Sparta. De Belg Van Houdt scoorde twee keer voor Roda.