Nazi-arts `te ziek voor proces'

Nazi-arts Hans Münch is te ziek om berecht te worden voor. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van justitie in Hessen bekend gemaakt. De 88-jarige Münch is de laatste nog levende arts die werkte in het concentratiekamp Auschwitz, als collega van de beruchte Josef Mengele. Volgens onderzoekers lijdt Münch aan de ziekte van Alzheimer en is hij daarom niet in staat de procesgang te volgen. Münch werd in 1947 in Polen al veroordeeld wegens oorlogsmisdaden, maar in 1998 volgde een nieuw justitieel onderzoek in Duitsland, nadat hij in een interview met het weekblad Der Spiegel had toegegeven betrokken te zijn geweest bij massamoord. Münch heeft nooit spijt getoond van zijn daden. ,,Ik kon experimenten uitvoeren op mensen, die anders alleen op konijnen mogelijk zouden zijn geweest'', zei hij in Der Spiegel. (Reuters)