Chelsea spaart krachten voor duel in de Kuip

Chelsea beleefde een matige `generale' voor de wedstrijd in de Champions League tegen Feyenoord. De Londense ploeg speelde zaterdag op Stamford Bridge met 1-1 gelijk tegen Everton. Chelsea blijft derde in de Premiership en heeft een achterstand van elf punten op koploper Manchester United.

Bij Chelsea werden de Franse routiniers Desailly en Deschamps gepaard voor het Europa-Cupduel van morgenavond. Wise drukte weer zijn stempel op het spel. De 34-jarige international maakte tegen Everton zijn vijftigste competitietreffer in tien jaar topvoetbal. Wise is soms de enige Engelsman in het vreemdelingenlegioen van Chelsea. Zaterdag werd hij bijgestaan door Harly en Morris.

Oud-Feyenoorder De Goey keepte een degelijke wedstrijd voor Chelsea. Hij werd alleen gepasseerd door een inzet van Cadamarteri. De Goey verbeterde vorige week het clubrecord van Bonetti, de legendarische doelman van Chelsea in de jaren zestig en zeventig. Zijn Nederlandse opvolger bleef dit seizoen in 23 duels ongeslagen. De Goey keert morgen na bijna drie jaar terug in de Rotterdamse Kuip.

Met een hattrick heeft Yorke, de donkere aanvaller uit Trinidad, zijn club Manchester United stevig aan de leiding gehouden. United won met 3-1 van Derby County. De kampioen behield een voorsprong van vier punten op Leeds United, de voornaamste achtervolger. Leeds won gisteren met 2-1 bij Bradford City, dat de 41-jarige Welshman Southall onder de lat had.

In de Italiaanse competitie herstelde Juventus zich van de kansloze uitschakeling in het UEFA-Cuptoernooi. Drie dagen na de 4-0 nederlaag bij het Spaanse Celta de Vigo won Juventus met 2-0 van Piacenza. Aanvaller Filippo Inzaghi maakte beide doelpunten voor de koploper in de Serie A. Juventus heeft zes punten voorsprong op de concurrentie.

Nummer twee Lazio Roma deelde de punten met nummer drie Internazionale. Bij de Milanezen werd de Surinaamse Nederlander Seedorf getracteerd op oerwoudgeluiden door de racistische Lazio-fans. Inter verspeelde in de slotfase een 2-0 voorsprong en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Stadgenoot AC Milan stelde teleur met een 3-3 gelijkspel tegen Verona. De Oekraïner Sjevtsjenko scoorde twee keer in San Siro en heeft nu een totaalscore van negentien competitietreffers. De trefzekere spits wordt in de Italiaanse pers al vergeleken met zijn illustere voorganger Van Basten.

In de Spaanse competitie behaalde FC Barcelona de eerste uitzege in twee maanden. De ploeg van trainer Van Gaal was zaterdag veel te sterk voor middenmoter Athlétic de Bilbao. Bij Barcelona scoorden de Nederlanders Cocu en Kluivert. Concurrent Deportivo La Coruña won met 2-0 van Valencia en behield zijn voorsprong van vijf punten op Barcelona en Real Madrid en Real Zaragoza. Provincieclub Alaves blijft verrassend tweede.