Amerikaanse minister Cohen in Vietnam

De Amerikaanse minister van Defensie William Cohen is vanochtend aangekomen in Hanoi voor een driedaags bezoek aan Vietnam. Het is de eerste keer dat een Amerikaanse minister van Defensie in het land is sinds het einde van de Vietnamese oorlog in 1975. Cohen zei zich er op te verheugen een nieuwe bijdrage te kunnen leveren aan de normalisering van de betrekkingen tussen de VS en Vietnam, die ,,langzamerhand'' tot stand begint te komen. Hij zei niet van plan te zijn verontschuldigingen aan te bieden voor de Amerikaanse betrokkenheid bij de Vietnam-oorlog, die naar schatting aan meer dan 58.000 Amerikaanse soldaten en drie miljoen Vietnamese soldaten en burgers het leven heeft gekost. De VS en Vietnam normaliseerden vijf jaar geleden hun betrekkingen. (Reuters)