WOL eerder dicht

De inschrijving op het aandeel World Online sluit voor particuliere beleggers eerder dan was aangekondigd. Dat heeft het bedrijf besloten na overleg met de banken die de beursgang begeleiden. De maatregel vloeit voort uit de overweldigende belangstelling voor de Internet-aanbieder, die komende vrijdag een beursnotering in Amsterdam moet krijgen.

Voor de particuliere beleggers in Nederland gaat het loket maandagmiddag om half vijf al dicht. In de eerder aangekondigde plannen hadden zij tot donderdag de tijd. De nu gekozen sluitingsdatum valt samen met het uiterste tijdstip waarop abonnees en werknemers van World Online hun interesse konden laten blijken. Voor hen geldt een voorkeursbehandeling. De institutionele beleggers (pensioenfondsen en verzekeraars) hebben daarentegen nog tot donderdagmiddag de tijd. Dan wordt duidelijk hoeveel aandelen de aangemelde beleggers krijgen toegewezen. Volgens een woordvoerder van de beurs voldoet World Online ,,net'' aan het minimale aantal leesdagen dat bij een beursintroductie noodzakelijk is. ,,Dat ligt op zes en World Online haalt dat precies. En er is zoveel publiciteit geweest dat dit zeker voldoende is.''

RECLAMEpagina 19