Waterreus tekent contract voor drie jaar bij PSV

Doelman Ronald Waterreus heeft gisteravond zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract bij PSV. Hij liet daarmee een aanbod van de Duitse club Schalke 04 schieten. PSV hoopt ook op de komst van spits John Carew van Rosenborg. Over de afkoopsom zijn beide clubs het bijna eens.

De 29-jarige Waterreus mocht aan het begin van dit seizoen nog op zoek naar een andere club. Door de komst van de Joegoslavische international Ivica Kralj was Waterreus tweede keus geworden, maar de Limburger speelde zich in het eerste elftal van PSV. Manager Frank Arnesen: ,,Ronald had vorig seizoen niet het vertrouwen van ons. Maar hij doet het nu weer zó goed, dat hij alle twijfels van zich af heeft gespeeld.''

Een andere Nederlandse keeper, Ruud Hesp, heeft ook gisteren zijn contract bij FC Barcelona met een jaar verlengd. De doelman blijft tot medio 2001 in dienst bij de Spaanse kampioen. Hesp gaat het komende seizoen 1,5 miljoen gulden verdienen. (ANP/SID)