Selectie radio

Vroege vogels. Uitzending uit het rivieroeverreservaat De Blauwe Kamer met o.a. staatssecretaris Monique de Vries over haar plan calamiteitenpolders onder water te laten lopen. Verder over gallaway koeien, konikpaarden, kwartelkoning, steenuil en solitaire bijen. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. In het eerste uur o.a. de column van oud-VARA-programmamaker Gabri de Wagt en rechtshistoricus Sebastiaan Roes over de plannen van D66 en de VVD om de huidige Successiewet van 1956 te veranderen. In het tweede uur de eerste aflevering van een serie over de rol en positie van Moeder, de vrouw. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Live uit De Balie in Amsterdam aandacht voor videosoaps, vertelcultuur, man-vrouw verhoudingen en het Ghanese moviefestival. Verder de vredesbesprekingen in Burundi onder leiding van Nelson Mandela en een gesprek met Jan de Volder die bij de onderhandelingen betrokken is. Radio 5, 13.02-15.00u.

Het Radio 2 Gala. Rechtstreeks uit theater Orpheus in Apeldoorn de uitreiking van de Radio 2 Zendtijd Prijs aan zanger Boudewijn de Groot voor zijn waarde voor de Nederlandstalige muziek. Artiesten brengen met begeleiding van het Metropole Orkest een aantal De Groot-nummers. Radio 2, 14.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met actrice Yvonne van den Hurk over de voorstelling De Tweeling waarin zij een hoofdrol speelt. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.

Debat op 5. Gesprek met o.a. stadssocioloog Lodewijk Brunt en architect en stedebouwkundige Charlotte ten Dijke over het moreel verval in de grote stad en in hoeverre de gebouwde omgeving in een stad de manier bepaalt waarop mensen met elkaar omgaan. Maandag, Radio 5, 12.02-13.00u.

Ophef & vertier. O.a. regisseur Ivar van Urk over de voorstelling Kleine Eyolf of de menselijke verantwoordelijkheid (een gitzwart sprookje van Henrik Ibsen); de nieuwe thriller van Henk Apotheker De Turkenflat en de grote overzichtstentoonstelling van de Amsterdamse beeldend kunstenaar en dichter Anton Martineau (1926) in het Cobra Museum in Amstelveen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.