Selectie radio

Top 50. Uitzending van de Top 50 van het Nederlandse lied. Radio 2, 14.00-18.00u.

Faros. Onder anderen praten de samenstellers S. Umberto Barbieri en Leen van Duin van Honderd jaar architectuur in Nederland 1901-2000 over de hoogtepunten in de Nederlandse architectuur. Ook aandacht voor planten die als afvalruimers in verontreinigde grond ingezet worden. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Portret van de Italiaanse romanschrijver, essayist en presentator van literaire programma's Allessandro Baricco (Turijn, 1958). Aan de hand van fragmenten uit zijn werk wordt een beeld gegeven van zijn magisch-realisme. Verder een compilatie van geluiden van alledag zoals mobiele gesprekken en praatjes van marktkooplui. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de Vlaamse zanger Geert Hautekiet, zangeres Lenny Kuhr, de groep Tackedak en de tropische band Trafassi. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Opnamen van de Duitse trompettist Till Brönner met een ode aan Chet Baker; Arjan Ederveen en Willem Nijholt met liedjes uit Oliver!; Herman van Veen in een Franstalig duet met Gaëtane Bouchez en filmthema's bewerkt door de Braziliaanse zanger en gitarist Dori Caymmi. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.