Literatuur

Voor het Boekenweekgeschenk Het theater, de brief en de waarheid liet Mulisch zich inspireren door de zelf-ontvoering waarmee Jules Croiset twaalf jaar geleden protesteerde tegen de opvoering van Fassbinders vermeend antisemitische toneelstuk Het vuil, de stad en de dood.

`In Het theater, de brief en de waarheid heeft Mulisch niet Croiset gerehabiliteerd, maar zijn eigen protest tegen Het vuil, de stad en de dood, dat nu heel wat overtuigender uitpakt dan destijds (-) zijn meesterlijke novelle, even helder van stijl als raadselachtig van opzet, is een van de allerbeste literaire Boekenweekgeschenken die de CPNB het publiek sinds 1984 cadeau heeft gedaan.'

Arnold Heumakers, 10 maart 2000.

Vanaf woensdag gratis bij aanschaf van een Nederlandstalig boek ter waarde van ten minste ƒ24,50.