Krokusvakantie

Maandag ging goed. Een film, flessen weggooien, en o ja, we hebben nog met zijn allen even in het park gefietst.

Dinsdag. Artis? Nee daar hadden ze geen zin meer in. Daar waren we vorige week al geweest. 'sOchtends dan maar even door de hagel gefietst. Maar met een lange video, extra hard met de gordijnen dicht, en met het buurmeisje erbij werd het in de middag toch nog gezellig.

Woensdag. We waren al op de helft, maar was wel een van de lastigste dagen. Alle vriendinnen waren op wintersport, Emma had oorpijn van het fietsen, en dus gingen ze de hele dag maar ruzie maken. Gelukkig kon ik de oudste 'smiddags bij de buren dumpen.

Op donderdagochtend ging de televisie al vroeg uit, en gingen we naar Groningen, Pieterburen, de zeehondencrèche. Mijn vrouw kocht er voor ƒ150 een plastic zeehondenrugzak, een zooitje friemelkettinkjes, het niet te versmaden T-shirt en twee paar sokken. De kinderen vonden het leuk, en ikzelf gooide nog vijf piek en wat losse rommel in de bek van de lachende zeehond die bij de uitgang stond. Groningen terug is gelukkig korter dan Groningen héén.

Vrijdag. Was oké, want dat weet ik niet meer.

Op zaterdag hebben we een wandeling door de regen gemaakt en een taart gebakken. Met Peter heb ik in de kelder heel veel gaten in een plank geboord.

Zondag. 'sOchtends hutten gebouwd op het grote bed, maar 'smiddags bijna de televisie door het raam gegooid. Dat was toen ik Tante Soesa, de vreselijke stem van FoxkidsTeeVee, voor de dertiende keer hoorde zeggen dat de kinderen op wéwéwé punt Foxkids punt nl kunnen kijken naar de website, of dat ze een mailtje kunnen sturen. Daarna zijn we met z'n allen de zeehonden van donderdag gaan kleien.

Beste Minister van Onderwijs,

Of we heffen de krokusvakantie NU op, of we krijgen in het vervolg per gezin tien mille om een weekje te skiën.